Leven in Vertrouwen

Levensbewustzijn


Dit ervaringsverhaal verdient een eigen pagina!

Ik heb het grote ei nu een paar jaar in huis en heb er nooit 1 seconde spijt van gehad. Sind december 2018 sta ik er alleen voor met mijn honden. Ik las over het ei van Blue Earth, het sprak me geweldig aan, maar vond het niet goedkoop. Ik ben soms nogal impulsief in de aanschaf van dat soort dingen en het pakt niet altijd goed uit, dus ik heb er echt bij stilgestaan wat het ei me zou kunnen brengen. Ik ging overstag voor het grote ei omdat het het hele huis met mij en de honden zou kunnen beschermen. Dat kon ik wel gebruiken en ik gunde het de honden die ook geweldig voor mij zorgen.

Het duurde even, het eerste ei kwam niet aan, is onderweg ergens gesneuveld. Heel jammer, er was met zorg aan gewerkt en jammer als het dan niet met zorg wordt vervoerd. Het tweede ei kwam en was echt meteen aanwezig. Het is een sieraad, straalt, is prachtig gemaakt. In het begin was ik vooral blij dat het er was. Zo bijzonder, zo mooi. Een ei gevuld met heel krachtig water, mysterieus.

Sinds een paar maanden is er een element bijgekomen. Ik maak een hele spannende tijd door met het zoeken naar een huis, een huis voor mijzelf, een thuis voor mijzelf. Misschien voor de rest van mijn leven. Tot nu toe waren de huizen waarin ik heb gewoond onze huizen, voor een leven samen. Deze zoektocht raakt alle aspecten van mijn leven en vraagt om moed, groei, doorzettingsvermogen en nog heel veel meer. In deze periode heb ik in wanhoop de eerste keer het ei vast gepakt, op schoot genomen, tegen mijn borst aan gehouden en om hulp gevraagd. En jawel ik voelde de straling, mijn lichaam ontspande, de kramp verdween. Een verademing. Ik kon even rustig gaan zitten en tot mezelf komen. Sindsdien pak ik het regelmatig, voorzichtig want het is kwetsbaar, maar tegelijk heel krachtig. Het wordt me steeds dierbaarder.

Dank je wel Blue Earth, dank je wel EI, dank je wel Mies.