Leven in Vertrouwen

Levensbewustzijn


Vertrouwen versnelt de genezing  (Maart 2014)

De biologische natuurwetten geven een totaal ander beeld van het functioneren van ons lichaam dan de reguliere medische basiskennis:
- Als je ziek wordt komt de stress eruit. 
- Als je ziek wordt gaat juist de goede kant uit, want is er iets opgelost, de situatie of gebeurtenis is voorbij of verwerkt!  

Kennis van de biologische natuurwetten zorgen ervoor dat je begrijpt wat er zich in je lichaam afspeelt. Dit voorkomt onnodige angst en spanningen, die er later weer in de vorm van ziekten uit moeten. 
Kennis van de biologische natuurwetten zorgt ervoor dat je weet dat je lichaam zichzelf zal genezen. Het is geen vraag meer, geen onzekerheid waardoor je in wilt gaan grijpen of je lichaam wilt gaan ondersteunen. Het is een innerlijk weten geworden, een vaststaand feit

Bijwerking: het gaat veel sneller en met minder pijn.


(Aanvulling op 18 juni 2018: 

De kennis is het begin. Door deze kennis toe te passen in het dagelijks leven, krijgt men er ervaring mee en deze ervaring transformeert naar een innerlijke weten. Alleen de kennis verandert niets, is mij keer op keer weer gebleken. Door ervaring met de biologische natuurwetten kan je ziekten en pijn zo accepteren dat het niet meer weg hoeft. Dat is verwelkomen en omarmen. Daarmee stop je met het tegenwerken van de natuurlijke processen in het lichaam en kan je ze in rust en vertrouwen doorleven. 

Quote van een scheurkalender van 15 mei 2016:

"De meeste problemen lossen zich vanzelf op, je mag er alleen niet bij storen!)

 

Dit is een totaal andere denk- en leefwijze, waarvan je de reikwijdte pas gaat beseffen als je er in de praktijk mee bezig gaat. 


Hieronder een aantal ervaringen van mijzelf:

 • Mijn verstuikte enkel genas in 2 dagen, hij was toen sterker dan de andere, die ik niet had verstuikt. Vroeger deed ik daar minstens 3 weken over. Ik stond versteld…. 
 • Ik ben gebeten door een hond. De beet was diep, de hele hoektand is erin gegaan. Ik had voorheen bij beten van dieren steeds erg mijn best gedaan om infecties te voorkomen met allerlei desinfecteermiddeltjes, regulier en alternatief. Nu begreep ik dat die infectie nodig was en accepteerde hem. Resultaat: geen infectie en helemaal geen pijn, helemaal niets, nul !!! Ik stond versteld…
  (Een tetanus injectie heb ik uiteraard niet genomen, het is niet eens in mij opgekomen; pas een week later toen iemand ernaar vroeg, realiseerde ik me dat ik daar geen seconde aan had gedacht. Dat was dus werkelijk geen thema voor me).
 • Ik raakte in paniek door een steek van een grote tropische wesp in mijn nek. In de eerste 10 seconden paniek, groeide er een "muggen”bultje. Daarna klopte ik met EFT mijn angst weg, kwam tot rust en ging verder met mijn bezigheden. Een paar uur later streek ik over mijn nek en ontdekte het muggenbultje. Nadat ik tot rust was gekomen, was het niet verder gegroeid. Ik stond versteld.... Groeit de bult alleen omdat je bang bent????? Doe je dan alles met de geest???? Dit is ruim 15 jaar geleden voordat ik van de biologische natuurwetten of van Dr. Hamer gehoord had.
 • Sportblessures en overbelastingen verdwijnen in no-time, meestal in 2 dagen! Ik sta iedere keer weer versteld…. 
 • Mijn dochter heeft paarden. Voorheen waren we steeds bezig dingen te doen om wondjes en blessures te "helpen" genezen. Nu doen we niets, we kijken, maken het hooguit schoon en weten dat het lichaam van het paard het zelf beter doet dan wij ooit kunnen en dat onze hulp eerder stoort dan helpt. Het geneest inderdaad in no-time en wij staan zo langzamerhand niet eens meer zo versteld…. 
 • Paard staat op 3 benen en heeft een enorme bult aan de binnenkant van zijn achterbeen, een soort zweepslag: we geven hem een paar weken rust en het is in recordtijd voorbij, veel sneller dat de normale 6 weken. 
 • Ik had laatst in de tuin gewerkt en een schram gekregen van een doorn. De volgende dag was het aan het ontsteken, ik zie een kleine zwelling met pus erin en het is pijnlijk. Ik realiseer me dat de ontsteking betekent dat bacteriën de viezigheid uit de tuin aan het opruimen zijn en laat het voor wat het is. Geen pleister, geen desinfectiemiddel, alleen het weten dat mijn lichaam dit zal regelen. Een paar uur later was het sneetje glad en de ontsteking weg. Ik stond toch weer versteld, want met dit soort wondjes met tuinvuil erin was ik vroeger een dag of 3 bezig!
 • Tijdens datzelfde werk in de tuin kreeg ik een splinter onder mijn nagel. Ik merkte hem op omdat hij pijn deed. Ik zag wat er aan de hand was en wist dat mijn lichaam dit ook wel "zou regelen". De pijn verdween, de splinter zat er nog steeds. Ik was erg benieuwd hoe mijn lichaam dit zou gaan doet! 
  (Een paar weken later vroeg een vriendin hoe het was afgelopen met de splinter. Ik keek haar niet-begrijpend aan, was het helemaal vergeten! Ik keek naar mijn vingen en hij was weg, ik had niets kunnen observeren, ik had er ook helemaal geen last meer van gehad).

De natuur en het lichaam als onderdeel van de natuur geneest zichzelf. Alleen wij, de menselijke geest, kunnen die genezing vertragen en zelfs tegen houden! (Christuswijs brief 1, quote 6).

Alles draait om vertrouwen, vertrouwen, vertrouwen. Dan kan het lichaam doen waarvoor het is gemaakt: herstellen, genezen. Met angst, wantrouwen en onzekerheid hou je dat proces tegen. 


Mijn eigen lichaam is een geweldige "proeftuin", het is helemaal van mij en niemand heeft er iets over te zeggen. Ik ervaar helemaal zelf de consequenties van mijn besluiten en niemand anders heeft daar last van. Alles wat mij overkomt zie ik dus als een uitnodiging om deze denkwijze uit te proberen, bevestigd te zien en weer een stap beter te begrijpen en in te voelen. 
Diezelfde ervaringen hoor ik van mensen die mijn workshops gevolgd hebben, geweldig die vele bevestigingen!