Leven in Vertrouwen

Levensbewustzijn


Themba

 

Bio-logische lessen uit het gesprek 

Uit alles blijkt de eigenwaarde inbreuk van Themba, zijn angst om het niet goed te doen. en dat wordt bevestigd door zijn symptomen: vanaf pup als een trillend achterbeen na inspanning, nu duidelijke problemen mijn zijn bewegingsapparaat: onregelmatigheden, moeite met opstaan, verzwakte spieren en pijnlijke gewrichten. 


Het gesprek, 6 mei 2017

Reden voor het gesprek zijn de bovengenoemde problemen met zijn spieren en gewrichten. 


Aanvraag

Dier: hond
Naam: Themba, reu, 8 jaar

Themba gaat voor de tweede keer papa worden met zijn vrouwtje Mika. 
Themba heeft last van zijn achterpoten/heupen. Die zijn vaak erg stijf na een inspannende wandeling en dan heeft hij moeite met opstaan. Na 2 MNRI-behandelingen ging het veel beter en nu streel ik heb vaak over zijn rug/buik/achterhand, wat hem goed lijkt te doen. Sinds ongeveer een maand krijgt hij fulvinezuur, waarvan we de indruk van hebben dat het ook iets helpt. 

Onze vragen aan Themba:
Kan je ons iets vertellen over de problemen met je achterhand en weet je iets over de oorzaak ervan? Is er iets in de verleden gebeurt wat ten grondslag ligt aan deze problemen? Wat helpt je het meest: het strelen, de fulvinezuur of beiden? Als de fulvinezuur werkt, moeten we je dat dan continue geven of een paar keer per jaar, als een soort kuur? 
Je bent lang alleen geweest bij ons in huis. Toen kwam Zuri, daarna Mika en toen Zennah. Nu hebben we ook Zoë er nog bij. 
Hoe heb je je tijd alleen bij ons ervaren en hoe vind je het nu? 
Vorig jaar heb je met Mika 7 pups gekregen. Hoe heb je dat gevonden en hoe vind je het dat je weer papa wordt? 

Onze boodschap voor Themba:
Je bent een geweldige hond en we zijn dol op je! 
Je was ook een hele lieve papa voor de pups, ze konden geen betere vader hebben en we verheugen ons op dit tweede nestje van jullie samen. 

Het gesprek 

Ik maak contact met Themba, leg uit wie ik ben en dat ik namens jullie kom. 
Hij komt er vrolijk en met een beetje spanning aangelopen, hij vindt het best spannend en wil het graag goed doen.
Ik zeg hem dat het al goed is, dat ik juist mijn best probeer te doen hem zo goed mogelijk te horen/ naar hem te luisteren.
Dat stelt hem al gerust, het hangt dus niet alleen van hem af, laat hij opgelucht merken.

Ik geef eerst jullie woorden door;
‘Je bent een geweldige hond en we zijn dol op je! 
Je was ook een hele lieve papa voor de pups, ze konden geen betere vader hebben en we verheugen ons op dit tweede nestje van jullie samen.’

Dat werkt goed bij hem, want hij slaakt een zucht van verlichting.
Hij is het type dat erg goed probeert mee te doen. 
Daardoor kun je hem er altijd goed bij hebben, hij zal nooit tot grote last zijn en ergens tegenin gaan, hij is de goedheid zelve en wil het juist ook zo graag goed doen.
Iets van onzekerheid ligt hieraan wel ten grondslag.
Hij laat merken dat er andere honden ‘beter’ waren  in het nest waren waar hij uit kwam. 
Dit heeft hij opgevangen van de mensen, die gaven voorkeur aan een andere hond of vonden iets anders beter, zo’n gevoel. Hij voelde zich daardoor iets kleiner worden (misschien was hij ook echt kleiner dan de anderen, dat het daarom ging).

(Opmerking Mies: toen wij hem op gingen halen, wilden we Themba hebben, maar die was al door iemand anders gekozen. Toen we echter bij hem aankwamen, hadden de andere mensen zijn broertje meegenomen in plaats van hem. Er werd dus inderdaad de voorkeur gegeven aan een andere hond. Hij was juist de grootste en sterkste van het nest en fokkers begrepen ook niet dat hij achter bleef.)

‘Niet goed genoeg zijn’ is wel een thema bij Themba.
Op dit thema is gewerkt tijdens de healing, en dat geeft weer ruimte bij een dier. De lading is nu dus grotendeels weg/ lost vanzelf nog verder op.

Themba: ik geniet van mijn leven bij deze mensen en met deze dieren. 
We zijn een leuke groep bij elkaar en passen toch ook bij elkaar. 
Dit komt doordat we zijn uitgekozen door onze mensen, dan regelt zich dat vanzelf. 
Ik vond het best fijn dat er meer bij kwamen, dan hoefde ik het niet helemaal alleen te doen en konden we taken in huis verdelen: bewaken, de ruimte in nemen in huis / het huis bewonen en voor onze mensen zorgen met energie.
Ik moest best even wennen aan meer drukte en heb geleerd wat meer voor mezelf op te komen, maar daar ben ik van gegroeid. Ik vind het fijn zo met meer dieren in een huis.

Natuurlijk is er soms gekibbel over eten of ruimte, maar dat hoort er bij. 
We voelen ons gemoedelijk met elkaar in een huis. We zijn allemaal dol op onze mensen en genieten van de vriendelijke sfeer in huis. Ik ben daar erg gevoelig voor. 
Als er gekibbel is, dan vind ik dat erg, ik kan er niet zo goed tegen want het zit in me om het allemaal erg goed te willen doen. 
Daar hoort geen botsen bij, dat ga ik uit de weg. 
Ik ben van het sociale model, meegaan met de stroom en daardoor uit de vuurlinie blijven.
Ik houd van een fijne sfeer in huis en ben er erg gevoelig voor.

De pups vond ik een beleving van jewelste. 
Het is zo leuk en ik wordt er helemaal door in beslag genomen als ze er zijn. Ik voel me verantwoordelijk en zorg er naar beste kunnen voor. 
Maar de moeder is de baas uiteindelijk, zij zegt wat wel en niet mag.
Ik vind het erg leuk als er pups zijn, het is een vrolijke goede energie, vol avontuur en ontdekken en speelsheid. Dit doet me goed.

Ik weet dat ze er nu weer aankomen maar ik kijk niet te ver vooruit; je ziet het wel als het zover is, is mijn motto.
De moeder en ik hebben een goede verstandhouding, zij is ook niet zo moeilijk en ik ook niet. We hebben het goed samen.

Er zat een zwakker pupje bij wat veel zorg heeft gehad van ons, we deden dat echt samen. 
We gaven hem energie en zorgden dat hij zich veilig voelde. Zijn gezichtsvermogen was niet zo goed als dat van de andere pups, maar dat trok later bij. Hij had iets meer zorg nodig en dat heeft hij gehad.

Lichaamscheck, geen diagnose maar een doorgeven van wat Themba voelt en wil doorgeven. Hij wuift snel wat ongemak weg, is er bescheiden over. Ik leg uit dat jullie het juist willen weten om hem te helpen.
Druk voor de beide oren in de schedel/schedelbeenderen.
Onderkaak iets beschadigd, lijkt het, zo laat hij het zien. Ik voel een druk op de onderkaak. Hij laat zich zien als pup en met iets groots in zijn bek waardoor het uitgerekt is en wat beschadigd.
Blinde darm gevoelig
Boeg iets strak van veel gezicht opvangen/dragen.
Bekken, rechterkant vanuit de  hond zelf gezien/gevoeld is zwakker, trekt wat weg en is lichter. Er is iets mee, misschien niet symmetrisch in het bot zelf of ooit eens wat gescheurd oid, het is zwak in elk geval en links neemt meer over. Woord ‘degeneratie’ komt langs mbt het bekken rechts. Ook in weefsels dus, niet alleen in bot.
Linksachter zit een trekkende pijn aan de binnenkant van zijn poot helemaal omhoog het bekken in, daar zit de oorsprong. Vooral bovenbeen doet zeer daardoor en dit schuift op naar onderrug, binnendoor in het lichaam. Het is dus een groter gebied wat zeer doet en lijkt ook de heup links te omvatten. Dit trekt en doet met elkaar mee.
Fysiotherapie lijkt ook nuttig. Niet om het helemaal op te lossen want het lijkt uit het skelet te komen, maar om te voorkomen dat weefsels erg verkleven.
Warmte vindt Themba fijn op zijn achterhand, dat doet hem goed (gaat meestal over spieren die dan vast zitten ten gevolge van andere asymmetrie).
Hij laat merken dat het zwakkere bekken al latent aanwezig was en steeds een beetje erger is geworden met de jaren. Maar het zit er altijd al en lijkt ook niet echt opgelost te kunnen worden, alleen de gevolgen kunnen onderhouden worden waardoor hij zo lang mogelijk goed kan lopen zonder teveel pijn.
Hij laat merken dat het met kou en regen erger is (ook weer spieren en gewrichten lijkt het, die rop reageren).

Jullie vragen over behandelen:
Aanraken: fijn, dat wil ik altijd wel, zegt hij.
Fulvinezuur:  hoeft niet continue, een kuur af en toe lijkt wel goed te zijn.
Wat ‘smeermiddel’ voor de gewrichten zou hij ook graag willen. (lijnzaadolie ivm ontstekingremmend, glucosamine test juist niet goed bij hem, zalm/vis laat hij zien.)

Met healing is uitgebreid op zijn lichaam gewerkt, hij wilde dit graag en vond het erg fijn.
Hij voelde zich losser daarna en het stroomde voelbaar beter in zijn lijf, alle lymfe, energie, bloed.
Oude spanning/stress is losgelaten voor wat kan en mag.
Meredianen, chakra’s, aura optimaal.
De energie werkt nog lang door, zijn systeem regelt dit zelf.

Themba vond het leuk om zo te communiceren, hij is nog een beetje opgelucht ook als blijkt dat dit het was, het viel hem mee want hij had ergens de gedachte dat er veel van af hing en dat het moeilijk zou zijn. Hij is blij en opgelucht dat hij het goed heeft gedaan.

Ik bedank hem hartelijk en we nemen afscheid.

Mies, bedankt voor het vertrouwen en een mooie tijd samen!

Hartelijke groet, Symone Ottevangers