Leven in Vertrouwen

Levensbewustzijn


Aanval van draaiduizelingen

Een maand geleden ontving ik het overlijdensbericht van een vriendin, op de kaart een mooie afbeelding van een van haar zelfgemaakte beelden.

Drie weken voor haar overlijden had ik haar nog opgezocht. Ze was alleen thuis, ik belde aan, maar er werd niet open gedaan, wel hoorde ik wat gestommel in huis. Heb nog even gewacht en ben toen toch maar weggaan.
Een buurvrouw zag mij en vertelde dat ze zo achteruit gegaan was, dat ze niet meer van haar bed kon komen. Zij had een sleutel. Wij zijn samen naar binnen gegaan en wat troffen wij aan……Mijn vriendin lag languit op de vloer, haar hoofd in het bloed en versuft. Ze kon niets meer. Impulsief als ze was, had ze toch de voordeur open  willen doen. Het was diep triest. Samen hebben we haar weer op bed gelegd en verzorgd.

Na een paar weken ontving ik een bedankkaart voor het medeleven. Op deze kaart stond een prachtige foto van haar. Ik was er blij mee.
In die middag begon ik me wat licht in het hoofd te voelen en wilde even op bed gaan liggen. Bij het gaan liggen kreeg ik ineens een hevige draaiduizeligheid, de hele kamer draaide in het rond. Het hield maar niet op. Ben rustig blijven liggen...
Wat oefeningen gedaan, die even hielpen, maar telkens als ik ging liggen kwam het terug. De volgende dag was het nog erger, ik werd vreselijk misselijk en wist niet waar ik het zoeken moest. Toen dacht ik aan jou Mies…….het valconflict! Ik ben nagegaan wat ik heb zien vallen……
en toen ineens wist ik het, mijn vriendin. Hoe is het mogelijk!

Ik heb me meteen slap gemaakt op bed, volledig op het lichaam vertrouwd en daarna de situatie van het gestommel, hoe ik haar aantrof op de vloer op me in laten werken…….en opgelost door haar te visualiseren aan de horizon, levensgroot, ze keek me aan met een heel liefdevolle, vredige blik. Alles was goed. Het was erg mooi. 

Daarna was het over! Ik kon gewoon opstaan en was van alle klachten bevrijd. Het is ook niet meer terug gekomen.
10 jaar geleden heb ik het ook gehad; heb er wel een half jaar last van gehad. Weet niet wat het toen geweest is.

Mies, nogmaals dank voor je waardevolle lessen!
Warme groet,
Toya